Lekker swingen met je buurman

Lekker zingen en swingen met je buurman.

Houdt u/jij van zingen. En wilt u/jij dat wel eens op een andere manier doen?
Wilt u/jij God loven op een manier die je nog niet eerder hebt geprobeerd?

Geef je dan op voor onze Black Gospel Workshop onder de professionele leiding van Edith Casteleyn.

Wat gaan we doen?
Twee avonden en één zaterdagmiddag keihard en intensief oefenen. Daarna op zaterdagavond een echt concert geven met publiek en professionele muzikanten.
De totaalprijs voor deze workshop is 43 Euro per persoon. Duur? Valt mee als je het vergelijkt met andere workshops die vaak maar één avond duren.

De data: 1,3 en 5 juni 2010
Alles vindt plaats in Nieuw Lekkerland.
Houdt er rekening mee dat alle liederen zullen worden aangeleerd in het Engels.
Wilt u/jij solo zingen? Dat kan ook, maar daarvoor is een auditie noodzakelijk. Dit zal zijn op 18 mei. Als je je hier voor opgeeft dan word je hierover nader geïnformeerd.

Opgeven kan bij Henriëtte Janse (c.janse@planet.nl). Voor meer informatie kan je ook hier terecht, of bij Aart-Jan van Ek. (tel. Henriëtte: 0184 684576 Aart-Jan: 0184 681128).
Meer over Edith Casteleyn vind je op: www.edithcasteleyn.com

Tot slot willen we je graag meegeven dat wij het geweldig zouden vinden als je eens om je heen kijkt en uitziet naar mensen die zijn vervreemd van God en de kerk en hen vraagt mee te doen, of hen uitnodigt voor het concert op 5 juni.

Wat is black gospel?
Oorspronkelijk de religieuze muziek die zich ontwikkelde uit de muziekcultuur van de negerslaven uit het Zuiden van de Verenigde Staten.
De muziek is ontstaan in de tijd van de slavernij op de katoenvelden tijdens de zware arbeid was het voor de zwarte slaven (Afro Americans) niet toegestaan met elkaar te praten. Zingen mocht echter wel en zo ontstonden deze songs van hoop en bemoediging. Het repertoire is zeer breed, allerlei muziekstijlen zijn vertegenwoordigd met tevens a-capella songs. De muziek is nauw verweven met lichaamsbeweging (handgeklap, dans) en de extatisch-swingende erediensten van de zwarte bevolking. Tot de belangrijkste artiesten behoren Edwin Hawkins, Thomas A. Dorsey en Mahalia Jackson. Een overbekende song is ‘OH HAPPY DAY’, ,

Is er meer? Stel dat er meer is?

Speciaal voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof en voor mensen die hun geloof willen opfrissen.