Black Gospel Concert

Op zaterdagavond 5 juni a.s. wordt er een zogenaamd ‘Black Gospel Concert’ gegeven, georganiseerd door Keerpunt Nieuw-Lekkerland, evangelisatieplatform van vijf kerken in Nieuw-Lekkerland. Locatie is de Gereformeerde Ontmoetingskerk aan de Dorpslaan.

De avond, die om 20.00 uur begint, is het spetterende sluitstuk van een Black Gospel Workshop, die in diezelfde week onder de bezielende leiding van Edith Casteleyn, wordt gehouden. Hierbij kunnen enkele tientallen deelnemers in twee avonden een aantal liederen aanleren, op zaterdagmiddag is de repetitie en ’s avonds de uitvoering.

Een gelegenheidskoor dus …. Maar wel met een enthousiaste dirigente, die leiding geeft aan vier koren en wereldwijd ervaring heeft met het geven van deze workshops, en een aantal professionele muzikanten als begeleiding.

Een aantal mensen zal solo liederen ten gehore brengen. Zij hebben daar voorafgaand auditie voor gedaan.

Black Gospel is enthousiast zingen van je geloof, zingen tot eer van God met hart en ziel en lichaam. Het is van oorsprong de muziek die de slaven gebruikten omdat ze niet met elkaar mochten communiceren. Het was een uitdrukking van hun hoop op en een verlangen naar een ander leven, een andere wereld. Zo werden ze uitgetild boven de soms zeer zware omstandigheden waaronder ze moesten leven en werken.

Toegangskaarten voor het concert kosten € 5, inclusief consumptie. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 3. Deze zijn te bestellen bij:

  • Henriëtte Janse (c.janse@planet.nl), Planetenlaan77a, tel. 0184-684576
  • Aart-Jan van Ek (avanek@orange.nl), tel. 0184-681128
  • Anton Verweij (abverweij@solcon.nl), tel. 0184-682357
  • Ina Boom (b.boom@filternet.nl), tel. 0184-682972
  • Gerda van Loon (wloon@xs4all.nl), tel. 0184-684736

Meer informatie:
www.keerpuntnieuwlekkerland.nl
www.edithcasteleyn.com

En, mocht je ook nog mee willen zingen? Er is nog plaats …. Geef je snel op!, ,

Is er meer? Stel dat er meer is?

Speciaal voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof en voor mensen die hun geloof willen opfrissen.