Black Gospel is ‘opsteker voor het geloof’

NIEUW-LEKKERLAND – Genieten van een uitvoering met opzwepende Black Gospel muziek? Of zelf meezingen in een gelegenheidskoor? Het is mogelijk tijdens de Black Gospel Workshop in de eerste week van juni. Want; iedereen kan meedoen!
Organisatie van het muzikale project is in handen van Keerpunt, het interkerkelijke samenwerkingsverband van Nieuw-Lekkerland. Zij hebben niemand minder dan Edith Casteleyn ingeschakeld om tijdens twee oefenavonden en een generale repetitie een gelegenheidskoor voor te bereiden op het zingen van de kenmerkende Black Gospelmuziek. Edith Casteleyn is dirigente van vier grote Nederlandse koren en heeft ruime ervaring in het verzorgen van Black Gospel Workshops.

Iedereen die van zingen houdt en van het genre van de Black Gospel met zijn opzwepende ritmes van de jazz, soul en bluesmuziek, is welkom. “We zoeken enthousiaste mensen, dat is eigenlijk de enige vereiste”, vertelt Henriëtte Janse van het Keerpunt over de deelnemers. Mensen hoeven geen Engels te kunnen spreken om hieraan mee te kunnen doen. Er moeten natuurlijk wel Engelse teksten geleerd worden, maar dat is heel beperkt. Er worden zestien nummers gezongen en alle Engelse teksten van die nummers passen op één A4-tje.

Henriëtte: “Een belangrijk onderdeel van de Black Gospel zijn de bewegingen. Die maken onderdeel uit van de muziek. Ook dat moet geen obstakel zijn voor mensen om mee te doen. De een heeft dat nu eenmaal meer in zich dan de ander.”

Enthousiasme
Ze benadrukt nogmaals dat enthousiasme het belangrijkste is. Het maakt zelfs niet uit of de deelnemers naar de kerk gaan of gelovig zijn. “Het deelnemen aan deze workshop kan juist een opsteker betekenen voor je geloof, zodat het vuur van het geloof weer gaat branden”, aldus Henriëtte. “En daarnaast is het natuurlijk heel leuk om met elkaar te zingen en deze bijzondere muziek en nieuwe mensen te leren kennen!”

Nog meer aanmeldingen
De workshop staat open voor iedereen van veertien jaar en ouder. Deelnemers kunnen zich opgeven om als koorzanger of solist op te treden. Er zijn op dit moment al voldoende solisten, maar er kunnen er altijd meer bij.

De oefenavonden zijn op dinsdag 1 en donderdag 3 juni en de generale repetitie is op zaterdagmiddag 5 juni. Daarna volgt op zaterdagavond 5 juni een echt concert met publiek en professionele muzikanten. Alles vindt plaats in de Ontmoetingskerk te Nieuw-Lekkerland. Opgeven kan bij Henriëtte Janse via c.janse@planet.nl of 0184-684576, het liefst voor 17 mei.

Kosten voor de deelnemers bedragen 43 euro.

Bron: het Kontakt, , , , ,

Is er meer? Stel dat er meer is?

Speciaal voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof en voor mensen die hun geloof willen opfrissen.