Pinksterpad 2017

Pinksterpad, een inspirerende wandeltocht

Graag willen we u als Keerpunt-werkgroep meer informatie geven omtrent deze nieuwe activiteit.

Het Pinksterpad is een inspirerende wandeltocht, op de middag van Tweede Pinksterdag. Onderweg krijgt u zo nu en dan iets aangereikt; een foto, een gedicht, een spreuk of iets anders dat aanleiding geeft tot gesprek.

Het Pinksterpad is in 2011 voor de eerste keer georganiseerd door een samenwerking van de IZB en  kerken op Goeree-Overflakkee.

De eerste aflevering van het Pinksterpad trok zo’n 300 bezoekers. Niet alleen mensen ‘van het eiland’, maar ook uit andere delen van Nederland. Sindsdien is het een jaarlijks terugkerende activiteit op dat eiland.

Deelnemers lopen van kerk naar kerk. De uitvoering verschilt per plaats.

Deelname is gratis. De tocht is toegankelijk voor alle leeftijden en liefst ook voor kinderwagens en rolstoelen. Er is keuze tussen een korte en een langere wandeltocht. (te weten 5 en 12 km.)  Het Pinksterpad wordt inmiddels op enkele plaatsen in het land georganiseerd.

Wat zijn de plannen in Nieuw-Lekkerland?

Op Tweede Pinksterdag, 5 Juni 2017, hopen we voor de eerste keer deze tocht te gaan houden in de prachtige omgeving van ons dorp. Er zijn 2 routes gemaakt waarbij we verschillende van onze deelnemende kerken willen aandoen. De korte route blijft binnen het dorp, de langere route loopt ook een stukje richting de molens van Kinderdijk. We hopen met diverse, kleine activiteiten in de kerken een beeld te geven van deze gemeenten en daarnaast ook openheid en gastvrijheid te tonen. Zo hebben we kerkgebouwen als rustpunt op de routes gekozen, waar u een kop koffie kunt krijgen of bijvoorbeeld naar een muziekstuk kunt luisteren. Ook is de korenmolen de Regt te bezoeken.

Begin- en eindpunt van de tocht zal zijn in de Maranatha kerk aan de Mattenbies 1.

Om 13:15uur wordt u welkom geheten en krijgt u een korte uitleg bij de wandelroutes.

Door jeugdleden zal onderweg een spel gehouden worden voor de kinderen in de korte route.

We hopen u alvast een beetje opgewarmd te hebben en zien u graag op maandag 5 Juni!

Inschrijven/opgeven is niet nodig.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot: geralda_kraal@hotmail.com, ,

Is er meer? Stel dat er meer is?

Speciaal voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof en voor mensen die hun geloof willen opfrissen.