Nacht van gebed 2024

‘Gebed is niet de voorbereiding op de strijd maar het is de strijd’. Deze uitspraak werd eerder gedaan door Anne van der Bijl, de meest bekende man van Stichting Open Doors. Hij was jarenlang betrokken bij het werk van Open Doors en mocht zijn leven inzetten voor vervolgde christenen. Hij overleed in september 2022.

Diezelfde vervolgde christenen vragen ons ook nu om voor hen te bidden. Om daar gehoor aan te geven organiseert Open Doors jaarlijks de Nacht van Gebed. Met opzet ’s nachts, als teken van verbondenheid, omdat veel vervolgde christenen alleen in het donker of in het geheim kunnen samenkomen.

Ook dit jaar vindt de Nacht van Gebed plaats in Het Onderkomen onder de Hervormde Dorpskerk aan de Lekdijk. Dit is in de nacht van vrijdag 31 mei a.s. op zaterdag 1 juni.
De nacht is verdeeld in 3 blokken met steeds een pauze. Er bestaat de mogelijkheid om bij één of meerdere blokken te zijn.

Op honderden plekken in ons land staan christenen deze nacht stil bij het lijden én het geloof van hun broers en zussen in landen als Jemen, Noord-Korea, Iran, Nepal en China. Door de filmpjes zie je hun lijden, maar hoor je ook hun getuigenissen en besef je hoe heftig hun leven is en dat zij alleen door Gods genade en geloof staande kunnen blijven.

Door te bidden beseffen we niet alleen wat dit voor hen betekent, maar mogen we ook geloven dat we tot zegen zijn voor hen die vervolgd worden vanwege hun geloof. U gelooft toch ook in de kracht van het gebed, die de Here Jezus belooft in zijn Woord? Onze vervolgde broeders en zusters vragen ons: ‘Bid voor ons’, als wij hen vragen wat wij kunnen doen. Gebed is één van de belangrijkste pijlers van het werk van Open Doors.

Samen willen we biddend op de bres gaan staan voor vervolgde christenen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij onderstaande werkgroep.

Programma en tijden van de gebedsblokken:

20.45 uur: zaal open

21.00 uur: opening

21.15 – 23.00 uur: blok 1

23.15 – 01.00 uur: blok 2

01.15 – 03.00 uur: blok 3

Wij hopen dat we deze nacht schouder aan schouder in gebed mogen gaan en zullen ervaren dat de woorden van het bekende lied:

Samen te strijden in woord en in werk,
één zijn in U, dat alleen maakt ons sterk.
Delen in vreugde, in zorgen in pijn,
als uw kerk, die waarachtig wil zijn’.

waarheid zullen zijn en zien uit naar uw komst.

Het organiserend comité (deels vanuit Keerpunt), , , , , , , , , ,

Is er meer? Stel dat er meer is?

Speciaal voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof en voor mensen die hun geloof willen opfrissen.