Keerpunt Nieuw-Lekkerland
rainbow

Bijbel-lees-marathon

Als ‘Keerpunt’ hebben we het plan opgevat om de Bijbel, bron van ons leven, in ons dorp hardop en in het openbaar in zijn geheel te gaan voorlezen.

Oproep aan alle christenen van Nieuw-Lekkerland,

De Bijbel is het ‘boek’ van de christenen. Als het goed is lezen we dagelijks uit die Bijbel, horen we er wekelijks over preken. Want het is het boek waarin God zichzelf laat zien, in Zijn zoekende liefde naar mensen. Telkens weer lezen we over God die tot mensen spreekt, ze voor Zichzelf wint, inspireert en beïnvloedt. Dat God echt alles over heeft om de mensen te behouden, bewees Hij wel het meest door het zenden van Zijn eigen Zoon naar deze aarde.

Zo hebben de Bijbelwoorden van God ook ons leven geraakt. En nog steeds worden we er door gevormd en gevoed, putten we er inspiratie uit voor onze omgang met God en onze medemens.
Het bevat overbekende woorden voor ons, maar geeft toch verrassend vaak een nieuwe, verfrissende kijk op ons leven. We merken soms letterlijk dat de Heilige Geest het gebruikt om ons te leiden. Ja toch?

Als ‘Keerpunt’ hebben we het plan opgevat om deze Bijbel, bron van ons leven, in ons dorp hardop en in het openbaar in zijn geheel te gaan voorlezen. Momenteel zijn we al redelijk ver met de voorbereidende plannen. De locatie is bekend (kantine van het gemeentehuis), de kerken zijn aangeschreven, ook de kerken die niet deelnemen in Keerpunt, en ook de scholen zijn geïnformeerd.

Waar we nu naar op zoek zijn? Naar mensen die ons verlangen delen om het Woord van God uit te dragen in onze omgeving en bereid zijn om een deel van die Bijbel hardop voor te lezen. Overdag of ’s nachts. De rijkdom waar jij uit mag putten is het toch waard om ook aan andere mensen te laten horen? Ben je bewogen met je naasten die onbekend zijn met de Bijbel? Ben je bereid om het zaad van het Woord te strooien en Gods handelen in de geschiedenis met mensen bekend te maken? Geef je dan op. Doe mee, want we kunnen dit niet alleen.

KOM, LEES, LUISTER EN WORDT ENTHOUSIAST!

De actie, onder de naam ‘Bijbel-lees-marathon’, start op zaterdagmorgen 30 oktober om 09.00 uur en zal naar verwachting vijf tot zes dagen en nachten duren. Dit valt in de periode van de jaarlijkse Bijbel-10-daagse. Op woensdag 27 oktober, enkele dagen voor het begin, hebben we een bidstond belegd om God om een zegen te vragen over deze actie.

Opgeven kan telefonisch bij André de Vreede, tel. 0652364519, of via email: bijbelleesmarathon@gmail.com.

Tags: , , ,

2 Responses to “Bijbel-lees-marathon”

 1. oktober 31st, 2010 at 21:45

  Peter Janse says:

  Mooi!

  Waarom weet ik niet precies, maar de marathon heeft op de 1 of andere manier iets geweldigs! Morgen denk ik weer even langs te gaan. Bedankt, Peter

 2. november 2nd, 2010 at 23:16

  Monica en Aad v.d.Stoep says:

  Wij vonden het een hele mooie manier om over kerkmuren heen zo bezig te zijn met de Bijbel,Keerpunt medewerkers bedankt voor de perfekte organisatie van dit hele gebeuren, het was erg zinvol vonden wij.

Leave a Reply