Kerstnachtviering ‘Hoop voor de toekomst’

Thema: Kerst, hoop voor de toekomst.

Het is kersttijd! Voor veel mensen de gezelligste tijd van het jaar, een kerstboom, winkels versierd met lichtjes, thuis het huis gezellig maken, kaarsjes aan en met vrienden en familie eten en genieten van deze periode. Voor andere mensen is deze tijd helemaal niet gezellig; het alleen zijn, ziekte of werkeloosheid, ze worden er in deze periode juist extra aan herinnerd.

Toch is Kerst een feest van hoop voor de toekomst. Het is het feest van de geboorte van Jezus. Hij kwam als Zoon van God bij ons “op bezoek” om ons te laten weten dat God er voor ons is en van ons houdt. Hij komt nog steeds op bezoek bij iedereen die dat wil.

Zonder God is de schepping overgeleverd aan de zinloosheid van het bestaan. De Here zegt; Want Ik weet welke plannen Ik voor u heb. Met deze plannen heb Ik uw geluk voor ogen, niet uw ongeluk. Ik wil u weer een toekomst en nieuwe hoop geven. Als u tot Mij bidt, zal Ik luisteren. U zult mij vinden als u Mij zoekt en het oprecht van Mij verwacht. (Jeremia 29: 11-13),

Is er meer? Stel dat er meer is?

Speciaal voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof en voor mensen die hun geloof willen opfrissen.