Geslaagd vrouwenontbijt

Zaterdagmorgen 28 Februari j.l. 08.45 uur de zaal van de Ontmoetingskerk stroomt vol vrouwen. De geur van de koffie, de gezellig gedekte tafels, de gastvrouwen, bekenden, al gauw voelt men zich thuis. Trudy Simons heet iedereen van harte welkom, ook de spreker Arjan de Waaij en zijn vrouw Roos die vanmorgen samen, met zang en lezing de ochtend zullen invullen. Maar….. eerst zijn er de heerlijke broodjes, sloten thee en koffie en gezellige gesprekken.
Na dit ontbijt laat Arjan ons naar aanleiding van de gelijkenis van de wachtende Vader uit Lucas 15 in de personen Jan, Marijke en Roos zien welke hindernissen er kunnen zijn om naar de Vader terug te gaan.
De ervaringen van deze personen zijn heel herkenbaar. Arjan laat zien hoe groot de Liefde van de wachtende Vader is en dat het van levensbelang is dat we gaan. Om te belijden wat fout is, om gekleed te worden, met mantel, sandalen en een ring. Allemaal symbolen van acceptatie. Om bij de Vader te mogen zijn.
Roos en Arjan zingen een aantal heel toepasselijke liederen, die evenals de woorden uit Lucas diep raken.
Onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers wordt er aan de hand van stellingen gepraat over het thema Feest.
er wordt gebruik gemaakt van de gelegenheid om Arjan en Roos nog vragen te stellen. Mooi om te zien dat mensen spontaan vanuit de zaal reageren om elkaar te bemoedigen.
Uit de reacties blijkt dat men uitziet naar de het volgende ontbijt.
We kijken met dankbaarheid terug op een heel fijne morgen, waarin we veel mochten ontvangen van de Here God en van elkaar., ,

Is er meer? Stel dat er meer is?

Speciaal voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof en voor mensen die hun geloof willen opfrissen.