Keerpunt Nieuw-Lekkerland
rainbow

Archive for the ‘lichtjesfeest’ Category

Lichtjestocht 2018

Volg en zoek het Licht

(wandel mee door het Kerstverhaal)

 

Ken jij het Kerstverhaal?

Weet jij wie Keizer Augustus is?

Hoe druk zou de herbergier het hebben gehad?

Hoe zou het zijn om die tocht te lopen net zoals Jozef en Maria moesten doen?

Vragen die je eigenlijk alleen kan beantwoorden als je er écht bij bent geweest, maar we kunnen wel proberen om er een idee van te geven. Want dat is wat we 22 december willen doen. Echt door het verhaal heen lopen, keizer Augustus die denkt dat hij alle macht heeft, de herbergier, de herders, engelen en ga zo maar door, we gaan ze allemaal ontmoeten.

De wandeling, geschikt voor het hele gezin, kun je starten tussen 17.30 uur en 18.00 uur op het schoolplein van Basisschool ‘de Wegwijzer’ en duurt ongeveer een uur . De route is kinderwagen en rolstoel toegankelijk en finishend ook weer op het Schoolplein. Na de wandeling wordt er gratis koffie, thee en chocomelk aangeboden. De deelnemers van het Diaconaal Jongeren Project zorgen door diverse versnaperingen in hun Foodstall. Denk hierbij aan erwtensoep, ballen gehakt enzovoorts. Eet je na de wandeling op het schoolplein dan sponsort u hun reis naar Malawi komende zomer.  Met het zingen van een aantal liederen met Kinderkoor ‘de Parels’ sluiten we de avond rond 19.30 uur gezamenlijk af.

Hopelijk zien we jullie daar, en vergeet niet: je zelfgemaakte lampion mee te nemen! (Heb je er zelf geen één, dan zullen wij je aan een lampion helpen)

De organisatie ligt in handen van leden van Keerpunt, het samenwerkingsverband van een vijftal kerken in Nieuw-Lekkerland.

Lichtjesfeest

clip

Keerpunt, kinderkoor de parels en Kerstmarkt voor Malawi slaan de handen ineen

Zaterdag 10 december hoopt interkerkelijke organisatie Keerpunt een lichtjesfeest te organiseren. Alle kinderen die het leuk vinden om mee te doen  zijn van harte uitgenodigd.

We verzamelen op de parkeerplaats achter de Maranathakerk ( Mattenbies 1) om 18:30 uur en gaan dan met lampionnen een rondje bij het Waellant lopen. Natuurlijk is het leuk als je je eigen lampion meeneemt, maar als je er geen één hebt, krijg je een lampion van Keerpunt. Na afloop van de lampionnenoptocht is er voor iedereen nog wat warms te drinken en zal Kinderkoor de Parels enkele kerstliedjes met ons zingen. Ook zal er een poppenkastvoorstelling gehouden worden. Bij slecht weer zal dit festijn in de Maranathakerk plaatsvinden.

Ook aan de volwassenen is gedacht. Binnen in de kerk zal er een kerstmarkt gehouden worden, waar u allerlei leuke thema-artikelen kunt kopen, variërend van decoratie voor in huis, tot gehaakte sleutelhangers, tot zelfgemaakte vogelhuisjes, broodplanken en voedertafels. Ook handgemaakte producten uit Malawi zullen hier te koop zijn en vanzelfsprekend staat er koffie met wat lekkers voor u klaar. De markt duurt van 17:30 tot ongeveer 21:30.

Deze markt wordt georganiseerd door de jongeren van het Diaconaal Jongerenproject die komende zomer 2017 hopen af te reizen naar Malawi, om hier een gemeenschapshuis te bouwen voor de lokale bevolking. Dit gemeenschapshuis zal gebruikt worden voor gebedssamenkomsten en andere diverse gemeenschappelijke activiteiten; bijvoorbeeld het geven van trainingen of instructies. Het gebouw is het eerste openbare gebouw in die omgeving en draagt daarmee ook bij aan verdere ontwikkeling van de gemeenschap. Daarnaast willen zij voor de kinderen die in het dorp wonen een speciaal kinderprogramma met leuke activiteiten organiseren.

Wij hopen u 10 december te kunnen verwelkomen.