Alphacursus

Op 12 februari zal er opnieuw een Alpha-cursus van start gaan die georganiseerd zal worden door Keerpunt Nieuw-Lekkerland. De afgelopen jaren is deze cursus voor veel mensen in Nederland, maar ook al eerder in ons dorp Nieuw-Lekkerland, een feest van herkenning en ontmoeting geweest.

Herkenning, omdat je hier mensen tegen komt die, net als u, bezig zijn met het geloof en alles wat daarmee te maken heeft. Zoals: bidden, verdieping, kerkgang, het lezen van de Bijbel etc.
Maar ook: vergeving, de werking van de Heilige Geest en uw persoonlijke relatie met God. Omdat we hierover in kleine groepjes napraten, kom je vaak bij je persoonlijke geloofservaringen uit. Door dit met elkaar uit te wisselen, ontvang je een stuk herkenning en bevestiging van je mede-groepsleden en begeleiders. Er worden je ook handvaten aangereikt om op door te bouwen.

Ontmoeting

Een feest van ontmoeting. Het woord zegt het al. Ontmoeting: het samenkomen met mensen. Mensen die je voor deze cursus nog niet kende en waar je nu mee in gesprek gaat en waar je samen de maaltijd mee gebruikt. Ontmoeting ook met het beleven van je eigen geloof. Het nadenken hierover, de twijfel soms, of een gevoel van onvermogen. Maar ook een kans, een uitdaging voor een nieuwe of hernieuwde ontmoeting met God, Jezus en de Heilige Geest. Om weer met andere of nieuwe ogen naar je eigen relatie met God en de kerk te gaan kijken.

Het is mogelijk om de eerste avond vrijblijvend te komen kijken of de cursus misschien iets voor u is. Hiervoor willen we u van harte uitnodigen. Voor informatie en/of opgave kunt u mailen naar alphacursus@keerpuntnieuwlekkerland.nl., ,

Is er meer? Stel dat er meer is?

Speciaal voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof en voor mensen die hun geloof willen opfrissen.