Keerpunt Nieuw-Lekkerland
rainbow

Archive for the ‘Pinksterpad’ Category

Foto’s Pinksterpad 2018

Onderstaand wat foto’s van het Pinksterpad, dat op maandag 21 mei 2018 is gehouden (2e Pinksterdag).

Voor nog meer foto’s van deze dag, klik op bijgaande link … https://photos.app.goo.gl/eFhXtKgVpzVw3N9A3

 

Pinksterpad – 21 mei 2018

 

Op Tweede Pinksterdag organiseert KEERPUNT voor de tweede keer een wandeling voor jong en oud. Deelname is gratis, opgeven onnodig. De routes voeren door het dorp en langs de molens. Op rustpunten wordt koffie, thee of een versnapering verstrekt.

De werkgroep Pinksterpad, uit 4 verschillende kerken, heeft met enthousiasme voor de tweede keer dit evenement willen organiseren.

“Er zijn twee verschillende routes, van zes en twaalf kilometer. Beide zijn rolstoelvriendelijk. Na een korte uitleg kan ieder voor zichzelf of samen de route lopen. Er zijn tussenstops bij drie kerkgebouwen in het dorp en één in Kinderdijk op de lange route. Bij elke stop is iets te horen, zien en/of te proeven. De korte wandeling kunnen kinderen prima lopen.

Het thema is dit jaar “Pinksteren en Oud & Nieuw op één dag”.

Vroeger was alles anders maar ook beter? Dit kan je terug zien in de natuur en de omgeving. Maar ook in het dagelijks leven. Soms moet je opnieuw beginnen en een andere weg kiezen Dat willen we laten zien. Pinksteren, het feest van oud naar nieuw. God zet mensen in vuur en vlam, maakt hen enthousiast (= geestdrift, met vuur.) Bij oud en nieuw denken we misschien ook aan vuurwerk. Pinksteren is Gods “vuurwerk”. God zet mensen in beweging. Zoals wij op tweede Pinksterdag ook in beweging komen. Om enthousiast op weg te gaan, om elkaar te ontmoeten, misschien wel te bemoedigen. Samen te genieten van de Schepping.

Onderweg staan er borden met een oude foto met uitleg, wat letters en een rebus. Deze vormen samen een slagzin. Aan het eind van het pad heeft u dit waarschijnlijk op kunnen lossen.

Vorig jaar was de wandeling een succes, er liepen 250 wandelaars mee. We hopen dat er dit jaar nog meer mensen Nieuw-Lekkerland kunnen vinden en met ons mee komen wandelen in onze mooie polder.

We hopen u te zien op 21 mei !

Start om 13.00 uur, in de Maranathakerk aan de Mattenbies. Parkeren toegestaan op terrein van Aldi.

Pinksterpad (foto´s)

Wat is het goed gegaan, het eerste Pinksterpad, lopend door de Alblasserwaard!

Voor ons als Keerpunt een fantastische ervaring, zo’n 250 wandelaars mochten we verwelkomen in Nieuw-Lekkerland!

Het weer zat ook helemaal mee! Prachtige wolkenluchten en een zonnetje, mooi Hollands tafereel.

Mensen hebben kunnen genieten van de omgeving, van mooie foto’s, gedichten en teksten, maar ook van elkaar, een appeltje, kopje soep en een kop koffie.

Van groot tot  klein, van alleen tot met de  hele familie, lopend of met de rolstoel, mens en dier had plezier!

Ook de 3 opengestelde kerken werden bezocht, mensen reageerden enthousiast op alle activiteiten ook in de kerken.

Op velerlei wijze een geslaagde dag, alles tot Zijn eer natuurlijk!!

Zoals in Zeeland al een ‘traditie’, wij hopen dit volgend jaar ook weer te mogen doen.

De Keerpuntcommissie ‘Pinksterpad’

N.B. Vanwege problemen met het plaatsen van foto’s op de website, hierbij een link naar een selectie van de foto’s op Google Photos

Pinksterpad 5 juni 2017

 

 

Pinksterpad, een inspirerende wandeltocht

Graag willen we u als Keerpunt-werkgroep meer informatie geven omtrent deze nieuwe activiteit.

Het Pinksterpad is een inspirerende wandeltocht, op de middag van Tweede Pinksterdag. Onderweg krijgt u zo nu en dan iets aangereikt; een foto, een gedicht, een spreuk of iets anders dat aanleiding geeft tot gesprek.

Het Pinksterpad is in 2011 voor de eerste keer georganiseerd door een samenwerking van de IZB en  kerken op Goeree-Overflakkee.

De eerste aflevering van het Pinksterpad trok zo’n 300 bezoekers. Niet alleen mensen ‘van het eiland’, maar ook uit andere delen van Nederland. Sindsdien is het een jaarlijks terugkerende activiteit op dat eiland.

Deelnemers lopen van kerk naar kerk. De uitvoering verschilt per plaats.

Deelname is gratis. De tocht is toegankelijk voor alle leeftijden en liefst ook voor kinderwagens en rolstoelen. Er is keuze tussen een korte en een langere wandeltocht. (te weten 5 en 12 km.)  Het Pinksterpad wordt inmiddels op enkele plaatsen in het land georganiseerd.

Wat zijn de plannen in Nieuw-Lekkerland?

Op Tweede Pinksterdag, 5 Juni 2017, hopen we voor de eerste keer deze tocht te gaan houden in de prachtige omgeving van ons dorp. Er zijn 2 routes gemaakt waarbij we verschillende van onze deelnemende kerken willen aandoen. De korte route blijft binnen het dorp, de langere route loopt ook een stukje richting de molens van Kinderdijk. We hopen met diverse, kleine activiteiten in de kerken een beeld te geven van deze gemeenten en daarnaast ook openheid en gastvrijheid te tonen. Zo hebben we kerkgebouwen als rustpunt op de routes gekozen, waar u een kop koffie kunt krijgen of bijvoorbeeld naar een muziekstuk kunt luisteren. Ook is de korenmolen de Regt te bezoeken.

Begin- en eindpunt van de tocht zal zijn in de Maranatha kerk aan de Mattenbies 1.

Om 13:15uur wordt u welkom geheten en krijgt u een korte uitleg bij de wandelroutes.

Door jeugdleden zal onderweg een spel gehouden worden voor de kinderen in de korte route.

We hopen u alvast een beetje opgewarmd te hebben en zien u graag op maandag 5 Juni!

Inschrijven/opgeven is niet nodig.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot: geralda_kraal@hotmail.com