Keerpunt Nieuw-Lekkerland
rainbow

Archive for the ‘Evangelisatie’ Category

Bidstond Keerpunt

     D.V. Zaterdag 15 mei 2021

Thema: Vertroosting en bemoediging door gebed

  in de Ontmoetingskerk

     Lekdijk 219 (ingang naast Dorpslaan 5)

van 19.00 – 20.00 uur

Vooraf aanmelden bij

fdamsteegt@outlook.com

of via 06-53909103

Voor alle speurende kinderen …

Voor alle speurende KINDEREN (en hun ouders)

Heb je ook zo genoten van de Speurtocht (en) van het afgelopen Paasweekend? En ben je benieuwd naar de winnaar van de Letterspeurtocht.. nou dan zullen we je dat NU vertellen:

Gedeelde eerste prijs voor Elisha en Yadah van der Hoogt. En de tweede prijs is voor Charlotte van Balen. Van harte gefeliciteerd! 

Misschien ben je door de speurtocht wel (weer) nieuwsgierig geworden naar meer van Jezus? Dan zijn er nog veel meer verhalen in de Bijbel die vertellen 1) wie Jezus, de Zoon van God, is 2) waarom Hij naar de aarde kwam 3) en hoe je Hem kunt leren kennen.

Kijk dan eens op de volgende websites:

Of bezoek de KIDS-CLUB in Nieuw-Lekkerland!

Voor wie? Dit is een club voor kinderen van 4 – 12 jaar die niet naar de kerk gaan maar wel graag verhalen uit de Bijbel willen horen. Natuurlijk ben je ook welkom als je al wel naar een kerk gaat maar neem dan een vriendje/vriendinnetje mee die niet naar de kerk gaat. 

Wanneer? Elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur. De eerste volgende clubochtend is op zaterdag 1 mei.

Waar? In Hervormd zaaltje ‘Onder de Wiek’, Torenmolen 1, Nieuw-Lekkerland.

Wil je eerst even contact? Bel of app Anneke van der Leer: 0655552300

WELKOM!

Heb je nog vragen, opmerkingen of tips naar aanleiding van de speurtochten? Contact ons dan! 

Namens de werkgroep, Hannie de Keijzer en Marijke Stuurman (0615538198)

PAAS SPEURTOCHT voor ALLE KINDEREN van Nieuw-Lekkerland

Leuk dat u/jij op de site kijkt! In het Paasweekend, van 2 tot en met 5 april, is er voor alle kinderen in Nieuw – Lekkerland een paasspeurtocht te doen. Kies zelf een moment uit en ga SPEUREN! Met als doel: Delen van het Paasverhaal voor en door kinderen ! Samen met gezin / opa / oma / vriend / buurtgenoot / ..

Heb je de uitnodiging gemist? Klik dan op de onderstaande link:

Maak een keuze uit één van de 3 routes. Klik op de link om de route te openen en te printen. Kun je niet printen? Klik dan op de link van de routebeschrijving en bekijk waar er een kist staat. In de kist vind je een routebeschrijving. De kist staat voor de deur.

  1. Kleurplaten – (wandel) speurtocht wijk DORP: https://www.keerpuntnieuwlekkerland.nl/wp-content/uploads/Route-kleurplatenspeurtocht-Dorp-Def..pdf
  2. Kleurplaten – (wandel) speurtocht wijk MIDDELWEG: https://www.keerpuntnieuwlekkerland.nl/wp-content/uploads/Route-2-Kleurplatenspeurtocht-Middelweg.pdf
  3. Letter – (fiets) speurtocht door heel Nieuw – Lekkerland : https://www.keerpuntnieuwlekkerland.nl/wp-content/uploads/Route-3-Letterspeurtocht.pdf

En natuurlijk iets lekkers & leuks onderweg !

Er is op alle kinderen gerekend dus trek je sportschoenen aan of neem je fiets en SPEUR goed rond !

Veel plezier! Namens de werkgroep, Hannie de Keijzer en Marijke Stuurman (voor vragen of meer info: kinderwerk@vbgnl.nl).

Week van gebed 2021

In de week van 17 – 24 januari 2021 wordt de jaarlijkse Week van Gebed gehouden. De landelijke werkgroep heeft de oproep van de Here Jezus #blijfinmijnliefde centraal gezet. Dit is daarom ook het thema voor de Week van Gebed.  

Afgelopen jaren werden door de werkgroep vanuit Keerpunt gebedsbijeenkomsten in deze week georganiseerd in verschillende kerken. Dit zal dit jaar door de strenge coronamaatregelen niet gebeuren. 

In sommige kerken zal het thema komende zondag in de eredienst centraal staan. U wordt opgeroepen deze week zelf bewust hierbij stil te staan en momenten te nemen om in gebed gaan. Daarvoor is de digitale versie van het gebedsboekje met een dagelijks Bijbelgedeelte, een korte overdenking en gebedsonderwerpen te downladen.  Wij roepen u op om persoonlijk of als gezin gestalte te geven aan de Week van Gebed zodat we met onze dank maar zeker met onze nood tot Hem zullen gaan en Hij ons zal horen.

Week van gebed 2021

Bericht De Klaroen / Het Kontakt

<p>• De opnames van de film werden onder meer gemaakt op het Kleyburgplein.</p>  “></p><p>• De opnames van de film werden onder meer gemaakt op het Kleyburgplein. (Foto: Aangeleverd)</p><h1>Film over Kerstbeleving in Nieuw-Lekkerland</h1><p>wo 23 dec 2020, 14:57    <a target=

NIEUW-LEKKERLAND • Elk jaar wordt er in de Klipper in Nieuw-Lekkerland een kerstnachtviering georganiseerd. Door corona gooit de commissie het roer om en hebben ze dit jaar samen met diverse Nieuw-Lekkerlanders een film gemaakt die op kerstavond wordt uitgezonden.about:blank

Aan het begin van de coronaperiode zagen Bert en Liesbeth, organisatoren van de commissie van de kerstnachtviering, de bui al hangen voor kerst. Elk jaar beginnen ze al op tijd met de organisatie van de viering. De afgelopen jaren heeft het bestuur al eens overwogen om een andere vorm te gebruiken.

“Misschien moeten we een keer iets anders doen dan de standaard kerstnachtviering? Elk jaar zeggen we dat weer en voor je het weet is het dan alweer kerst. Dit jaar wisten we al vrij vroeg dat we gehinderd zouden kunnen worden door corona en hebben we meteen een plan B bedacht. We hebben dit jaar eindelijk de knoop doorgehakt en zijn begonnen met het maken van een film voor de kerstnachtviering”, vertelt Jan Poirot. Hij verzorgt elk jaar het licht en geluid in de Klipper. “Apollo, de muziekvereniging, sprak Jan ook al aan om een keer iets anders te doen met kerst. Jan kwam met het flitsende idee om een film te maken”, voegt Bert daar aan toe.

Keerpunt
De eindverantwoordelijkheid van de kerstnachtviering ligt in handen van Keerpunt. Dit is een evangelisatiewerkgroep van de vijf kerken uit Nieuw-Lekkerland. Elk jaar nodigt Keerpunt een andere voorganger uit voor de kerknachtdienst, om er op die manier een gevarieerde inhoud aan te geven. Dit jaar is dominee Wisman aan de beurt en hij zal de rode draad van de film zijn. “Op mijn fiets ga ik door het dorp om met Nieuw-Lekkerlanders te spreken over hun invulling van kerst, hun ervaring en wat zij precies meemaken. Soms gaan er diepere verhalen achter schuilen”, legt dominee Wisman uit.

De kerstnachtdienst in Nieuw-Lekkerland is zo’n veertig jaar geleden gestart vanuit een evangelisatie actie van de ontmoetingskerk. In de voetbalkantine zijn ze begonnen met een eerste kerknachtdienst. “Op een gegeven moment werd de belangstelling te groot en zijn we de kerk in gegaan. Totdat sporthal De Klipper kwam. Toen zijn we terug de sporthal in gegaan, om de drempel van de kerk weg te halen”, zegt Bert.
“Sinds de kerstnachtdienst in de Klipper wordt gehouden, wordt de sporthal helemaal omgebouwd met veel doeken, veel sfeer en camera’s. Een groot theater, zo moet je het je voorstellen. Dat is uitgegroeid tot elk jaar meer willen en meer doen. Doordat je het elk jaar groter aanpakt, kun je niet zo makkelijk meer een stapje terug doen. We hadden daardoor alle materialen in huis voor het maken van een film. Dat was voor mij doorslaggevend om dit concept uit te werken”, zegt Jan.

Drempel weg
“In de kerk krijg je meer kerkelijke mensen en als je de sporthal in gaat dan haal je die drempel weg. In combinatie met muziekvereniging Apollo. Daardoor merk je ook dat het publiek verandert. Je gaat de sporthal in en niet een kerk”, zegt Bert. Dominee Wisman voegt daar aan toe: “Je zou kunnen zeggen dat alle grenzen weg zijn. Tussen de kerken, iedereen is welkom. Maar ook tussen de mensen, ook mensen die niet zoveel affiniteit met de kerk hebben zijn welkom. Je viert het ook als dorp met elkaar. Dat is kerst, samen zijn.”

Gevarieerd publiek
De kerstnachtdienst is nu dus op een andere manier ingevuld. In de film is een gevarieerd publiek uit Nieuw-Lekkerland aan het woord. De rode draad van de video is dominee Wisman die op zijn fiets door het dorp fietst en een verbinding legt, met de ervaringen van de mensen en de boodschap van het kerstverhaal. Het einde van de film is in de kerk, waar dominee Wisman aandacht geeft aan het ‘Licht’ van kerst en zo hoop wil meegeven in donkere dagen. “Door de coronamaatregelen is er met kerst niet zoveel mogelijk. De film is echt gemaakt om vanuit huis te kijken met kerst”, vertelt Jan.

Op Kerstavond zal de film te zien zijn via de QR code op de uitnodiging. Alle Nieuw-Lekkerlanders krijgen deze persoonlijke uitnodiging door de brievenbus. De toegang tot de film is gratis en te bekijken op YouTube voor iedereen.